Gobarsko društvo Novo mesto

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Praznovanje 40 letnice in zaključek sezone

V petek, 30.11.2018 smo člani GD Novo mesto v prostorih Gostišča na trgu praznovali štiridesetletnico obstoja društva in zaključek gobarske sezone 2018.

V uradnem delu srečanja smo se spomnili ustanovnih članov, članov prvega upravnega odbora, našega častnega člana dr. Boha, vseh predsednikov in strokovnjakov, ki so delovali v društvu, seveda pa tudi vseh nekdanjih in sedanjih članov.
V naši sredi smo pozdravili predstavnika mestne občine Novo mesto, od katere smo prejeli priznanje za štiridesetletno delovanje. Prisotni so bili tudi častni gostje, med drugim predstavniki Gobarskih društev s področja Dolenjske, s katerimi največ sodelujemo.

Pregledali smo dosežke preteklih obdobij, med katerimi je med najbolj odmevnimi razvitje našega prapora in nakup mikroskopa. Nismo pa pozabili tudi na izobraževanja, strokovne ekskurzije in razstave. In seveda na vsakovrstna druženja. Sled smo pustili v zborniku, ki smo ga izdali ob visokem jubileju. Članom, ki delujejo društvo že vrsto let, smo podelili priznanja. Ravno tako tudi sodelujočim društvom. Po uradnem delu pa smo v prijetnem vzdušju nadaljevali z druženjem.

 

alt

alt

 

alt

 

alt

 


Hitra novica

V soboto, 24.8.2019 bo izlet na Roglo. Pijavite se lahko v ponedeljek na gobarskem večeru ali po telefonu predsedniku Jožetu do zapolnitve mest. Pohitite s prijavami.