Strokovno izobraževanje-golobice

Minuli teden sva se z Mitjo Novakom udeležila 4 dnevnega strokovnega izobraževanja, ki je potekalo v Beli krajini. Izobraževanje s poudarkom na golobicah je v sodelovanju s Krajinskim parkom Kolpa vodil Andrej Piltaver. Nastanjeni smo bili v idilični mali vasici Balkovci, kjer ima KP Kolpa prostore oz Center za doživljanje biodiverzitete. Prostori nudijo vse za potrebe bivanja, prenočevanje in preučevanja.

Na tečaju sva pridobila številne nove veščine in znanja, predvsem pri mikroskopiranju golobic in tako nadgradila najino predhodno znanje. Vso pridobljeno znanje nama bo v prihodnje v veliko pomoč pri raziskovanju in določanju gob, predvsem golobic. Spoznala sva tudi nekaj novih golobic ter ostalih vrst gliv, ki sva jih skupaj z ostalimi našla na terenu.

Zahvaljujem se našemu članu Roku Šusterju za odlično in nesebično vodenje po terenu, Andreju Piltaverju za strokovno vodenje tečaja ter Mitji, Katki in Romini za skupno učenje in izmenjavo znanja, kar je še dodatno obogatilo naše izkušnje.

Črt Šuštar